Begeleiding

De groep in Drachten wordt begeleid door Lisette Source of Love Durenkamp. Negen jaar geleden besloot zij na een periode van acht jaar de zen beoefening weer op te pakken. Ze is leerling van Tenjo osho, zenleraar van het Dharmahuis in Leeuwarden. Bij haar mediteert zij wekelijks in een meditatiegroep. Daarnaast volgt zij regelmatig trainingen bij Jiun Hogen roshi, zenmeester van de Noorder Poort. Momenteel neemt zij deel aan een thuistraject, een intensief zen trainingsprogramma van twee jaar.

Een keer per maand wordt Tozan Timmer, zenleraar van het IZIN uitgenodigd om een voordracht te houden en vragen te beantwoorden.

International Zen Institute

De groep in Drachten is aangesloten bij het IZIN, International Zen Institute of the Netherlands, de Nederlandse tak van het IZI (www.zeninstitute.org). Deze organisatie heeft haar trainingscentrum op de Noorder Poort in Wapserveen. De meditatieleiders van de 18 plaatselijke groepen in Nederland komen jaarlijks bij elkaar om inspiratie op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Contact

Lisette Durenkamp
Tel 06-22 62 16 72
e-mail lisettedurenkamp@knid.nl